Over Sylvia

Mijn naam is Sylvia Stroink- van Moorsel. Ik woon en werk in Zeist en ben getrouwd met Willem Stroink. Wij hebben twee geweldige volwassen dochters: Juliette en Florence.

Als kind heb ik mij al aangetrokken gevoeld tot kunst. Ik vond hetSylvia Stroink heerlijk om tijdens mijn schoolperiode te tekenen en schilderen. Dat ik het talent voor tekenen en schilderen had werd mij toen al vaak verteld. Alleen deed ik er toen nog niets mee.

Het Rijksmuseum en van Goghmuseum waren in mijn middelbare schooltijd favoriete plekken om tot rust te komen.
In de periode dat ik voor mijn werk de hele wereld overvloog, heb ik het voorrecht gehad om mooie plekken te aanschouwen en vele musea in alle werelddelen te kunnen bezoeken.

Toen mijn kinderen op de vrijeschool zaten heb ik als ouder kunnen meegenieten van de kunst die zij spelenderwijs beoefenden. Ik heb mij ook toen verdiept in de kunstzinnige manier van leren en deed veel zelfstudie over de kleurenleer van Goethe maar ook over de Heilige Geometrie met de geheimen van de Platonische lichamen en de Gulden Snede.

Ik ben antroposofisch verpleegkundige en door mijn door mijn opleiding heb ik goed leren waarnemen.

Tot het daadwerkelijk zelf gaan schilderen is het pas in 2011 gekomen. Ik had toen tijdelijk een fysieke beperking en zocht een bezigheid om in een zittende houding te kunnen doen. Toen is mijn passie voor kunst aanschouwen en adoreren geheel omgezet tot het zelf produceren van kunst.

Sindsdien volg ik schilderlessen bij de kunstenaars Javelin Schram www.javelinschram.nl en Baukje Exler www.baukje-exler.nl

De passie van schilderen hoop ik de rest van mijn leven te kunnen voortzetten.

© 2019 Sylvia Stroink • design / hosting: Xolution